2 belangrijke redenen waarom zoetstoffen een goede vervanging zijn van suikers

Wanneer je door de supermarkt loopt, ontkom je er bijna niet aan: producten waar extra suikers aan toegevoegd zijn. De ...

Wanneer je door de supermarkt loopt, ontkom je er bijna niet aan: producten waar extra suikers aan toegevoegd zijn. De meeste mensen houden nu eenmaal van zoet en hoe kun je ervoor zorgen dat een product aantrekkelijker wordt? Juist, door het product extra zoet te maken met toegevoegde suikers. Helaas heeft dit alles ook een behoorlijk negatieve keerzijde. Het aantal mensen met overgewicht en diabetes was nog nooit zo hoog. Gelukkig zien veel fabrikanten in dat er iets moet veranderen. Daarom heb je naast de regular variant tegenwoordig ook vaak de keuze uit een light of zero sugar variant. Bij dit soort producten worden er geen extra suikers toegevoegd, maar wordt de zoetheid verkregen door het toevoegen van zoetstoffen. In deze blog willen we graag toelichten waarom dit zo’n belangrijke stap is en waarom zoetstoffen een goede vervanging zijn van suikers.

 

De meeste zoetstoffen bevatten geen tot zeer weinig calorieën

 

We weten allemaal dat suiker ontzettend veel calorieën bevat. Van nature komt suiker al in veel verschillende producten voor, denk aan fruit zoals bananen en appels bijvoorbeeld. Deze suikers zijn ook niet zozeer het probleem, mits je ze met mate binnenkrijgt. Het grootste probleem zit hem in de toegevoegde suikers. Soms wordt er zoveel extra suiker toegevoegd dat je met één portie van het product al over de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid suikers zit. Dit soort producten zijn de echte dikmakers. Zoetstoffen, daarentegen, bevatten geen tot zeer weinig calorieën. Je kunt dan ook stellen dat zoetstoffen caloriearm zijn, op voorwaarde dat er voor een intensieve zoetstof zoals stevia of aspartaam is gekozen. Extensieve zoetstoffen en natuurlijke zoetstoffen zoals agavesiroop en honing bevatten over het algemeen meer calorieën.

 

Zoetstoffen zijn een stuk minder schadelijk voor je tanden

 

Een ander, bijkomend, voordeel is dat zoetstoffen een stuk minder schadelijk zijn voor je tanden. Daar waar je tanden bij het eten van suikerrijke producten worden blootgesteld aan zuuraanvallen, heb je daar bij zoetstoffen geen last van. Zoetstoffen kunnen namelijk niet in zuren worden omgezet zoals dat bij suiker wel het geval is. Het zijn dit soort zuren die leiden tot tandbederf. Wil je je tanden een plezier doen? Kies dan voor producten die gezoet zijn met zoetstoffen in plaats van extra toegevoegde suikers.

 

https://www.naturaplaza.nl/
Tags:

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Aanbiedingen

Innovatieve ideeën in de wereld van ondermode

De wereld van ondermode is de afgelopen jaren aanzienlijk geëvolueerd. Waar ondergoed en nachtkleding ooit puur functioneel waren, zijn ze nu een integraal onderdeel van

Aanbiedingen

Sloopwerken: wat het is en waarom het telt

  Sloopwerken zijn een essentieel onderdeel van de bouw- en renovatie-industrie. Of het nu gaat om het afbreken van een oude schuur in de achtertuin

Aanbiedingen

Hoe maak ik mijn huis duurzamer?

  In de huidige tijd, waarin klimaatverandering en stijgende energiekosten steeds meer aandacht krijgen, is het verduurzamen van je huis een slimme zet. Niet alleen