5-S Webgids
Image default
Gezondheid

fysiotherapie bij ischias klachten

Ischias is een aandoening waarbij de ischiaszenuw, die zich uitstrekt vanaf de onderrug tot aan de voet, geïrriteerd of ontstoken raakt. Dit kan leiden tot pijn, tintelingen en gevoelloosheid in de bil, het been en de voet. De pijn kan zo ernstig zijn dat het dagelijkse activiteiten bemoeilijkt. Fysiotherapie kan een effectieve behandeling zijn om de pijn te verminderen en het herstel te bevorderen.

Een fysiotherapeut kan een evaluatie uitvoeren om de oorzaak van de ischias vast te stellen en een behandelplan op maat te maken. Dit kan onder meer bestaan uit oefeningen om de spieren rondom de zenuw te versterken en te stretchen, massage en manuele therapie om de druk op de zenuw te verminderen, en houdings- en ergonomieadviezen om de belasting op de rug en de heupen te verminderen.

Een belangrijk onderdeel van fysiotherapie bij ischias is ook het aanleren van goede houdings- en bewegingspatronen. Dit kan helpen om de druk op de zenuw te verminderen en de belasting op de rug te verminderen. Door deze patronen te integreren in dagelijkse activiteiten, kan de kans op terugkerende ischias klachten worden verkleind.

Het kan enige tijd duren voordat de pijn en symptomen volledig verdwijnen, maar fysiotherapie kan helpen om de symptomen te verminderen en het herstelproces te versnellen. Bovendien kan het voorkomen dat de klachten terugkeren.

Als u last heeft van ischias, is het belangrijk om hulp te zoeken bij een fysiotherapeut. Samen kunnen we werken aan het verminderen van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit, zodat u weer kunt genieten van uw dagelijkse activiteiten.

Lees hier meer over fysiotherapie bij ischias!

 

https://focusfysiotherapie.nl/