5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Onze fysiotherapeutische zorg bij shin splint klachten (MTSS)

Onze fysiotherapeutische zorg bij shin splint klachten (MTSS)

Heb je last van pijn aan de binnenkant van je scheenbeen tijdens het hardlopen of andere intensieve activiteiten? Dit zou een indicatie kunnen zijn van shin splint klachten, ook wel bekend als mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS). Shin splints kunnen frustrerend zijn en je sportieve prestaties belemmeren. Gelukkig is er fysiotherapeutische zorg beschikbaar die je kan helpen bij het behandelen en voorkomen van deze vervelende blessure.

Diagnose en evaluatie

Bij Fysio Eray in Eindhoven begint onze zorg voor shin splint klachten met een grondige diagnose en evaluatie. Onze ervaren fysiotherapeuten zullen je klachten uitgebreid bespreken en een lichamelijk onderzoek uitvoeren om de oorzaak van je pijn te achterhalen. Daarnaast kunnen aanvullende tests, zoals een loopanalyse of beeldvormende onderzoeken, worden uitgevoerd om een volledig beeld van de blessure te krijgen.

Behandelplan en revalidatie

Op basis van de diagnose stellen we een individueel behandelplan op dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Het behandelplan kan verschillende componenten omvatten, zoals:

  1. Pijnverlichting en ontstekingsbeheersing: In de beginfase van de behandeling is het belangrijk om pijn te verminderen en ontsteking te beheersen. Dit kan worden bereikt door middel van technieken zoals ijsapplicatie, elektrotherapie en manuele therapie.

  2. Mobiliteit en flexibiliteit: Shin splint klachten kunnen vaak het gevolg zijn van beperkte mobiliteit en stijfheid in de spieren en gewrichten rondom het scheenbeen. Door middel van gerichte stretchingsoefeningen, mobilisatie en manuele technieken, streven we ernaar om de mobiliteit en flexibiliteit te verbeteren en de spanning op het scheenbeen te verminderen.

  3. Spierversterking en stabilisatie: Het versterken van de spieren in het onderbeen, voet en enkel is essentieel om de belasting op het scheenbeen te verminderen en de stabiliteit te verbeteren. We zullen oefeningen en trainingstechnieken gebruiken om de kracht, coördinatie en stabiliteit van de spieren te vergroten.

  4. Biomechanische evaluatie en correctie: Een verstoorde loop- of hardlooptechniek kan bijdragen aan het ontstaan van shin splint klachten. We zullen je looppatroon analyseren en indien nodig correcties aanbrengen om een betere biomechanica te bevorderen en de belasting op het scheenbeen te verminderen.

Shin splint preventie en educatie

Naast het behandelen van de shin splint klachten, hechten we ook veel waarde aan preventie en educatie. We zullen je voorzien van advies en informatie over het voorkomen van toekomstige blessures. Dit kan het aanleren van de juiste warming-up en cooling-down routines omvatten, het geleidelijk opbouwen van trainingsintensiteit, het gebruik van geschikt schoeisel en het bewaken van rustperiodes.

Conclusie

Bij Fysio Eray begrijpen we hoe frustrerend en pijnlijk shin splint klachten kunnen zijn. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van shin splint blessures. Door middel van een gepersonaliseerd behandelplan, bestaande uit pijnverlichting, mobiliteitstraining, spierversterking en biomechanische correctie, streven we ernaar om je snel weer pijnvrij en actief te krijgen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een grondige evaluatie en effectieve fysiotherapeutische zorg bij shin splint klachten (MTSS).

 

https://fysioeray.nl