5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Het Verschil tussen Shockwave Therapie en EPTE Therapie: Curfs Fysio Biedt Uitleg

Bij Curfs Fysio begrijpen we dat elke patiënt unieke behoeften heeft als het gaat om herstel en pijnverlichting. In de wereld van fysiotherapeutische behandelingen zijn Shockwave Therapie en EPTE Therapie twee veelbesproken opties. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee benaderingen? Laten we eens dieper ingaan op wat elk van deze therapieën inhoudt.

Shockwave Therapie: Gerichte Impulsen voor Pijnverlichting

Shockwave Therapie is een geavanceerde techniek waarbij geluidsgolven met hoge energie rechtstreeks naar het getroffen gebied worden gestuurd. Deze gecontroleerde impulsen stimuleren het herstelproces, verminderen ontstekingen en bevorderen de bloedcirculatie. Het wordt vaak gebruikt bij aandoeningen zoals chronische peesontstekingen en calcificaties.

EPTE Therapie: Gerichte Elektrolyse voor Weefselherstel

Aan de andere kant richt EPTE Therapie zich op intratissulaire elektrolyse. Dit betekent dat kleine naalden, geïntroduceerd in het getroffen gebied, laagfrequente stroom leveren om beschadigd weefsel te stimuleren. Hierdoor wordt de natuurlijke genezing van het lichaam gestimuleerd, wat met name effectief is bij chronische peesblessures en tendinopathieën.

Het Curfs Fysio Verschil: Personalisatie en Expertise

Bij Curfs Fysio geloven we in het belang van personalisatie. Onze ervaren therapeuten beoordelen uw specifieke aandoening, luisteren naar uw symptomen en passen vervolgens de meest geschikte therapie toe. Of het nu gaat om Shockwave Therapie, EPTE Therapie of een combinatie van beide, ons doel is om u op maat gemaakte zorg te bieden voor een snel en duurzaam herstel.

Wanneer kiezen voor Curfs Fysiotherapie?

  • Professioneel Team: Ons team bestaat uit hoogopgeleide fysiotherapeuten met expertise in diverse behandelmethoden.

  • Individuele Aandacht: Bij Curfs Fysio krijgt u persoonlijke aandacht. We luisteren naar uw behoeften en ontwerpen een behandelplan dat bij u past.

  • Resultaatgericht: We streven naar meetbare resultaten. Onze therapieën zijn ontworpen om uw mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en u weer terug te brengen naar een actieve levensstijl.

Bij Curfs Fysio begrijpen we dat elke patiënt uniek is. We combineren onze kennis, ervaring en de nieuwste technieken zoals Shockwave Therapie en EPTE Therapie om u de best mogelijke zorg te bieden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij uw hersteltraject.

 

https://curfsfysio.nl/wat-is-het-verschil-tussen-shockwave-therapie-en-epte-therapie/