5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Hoe Onze Fysiotherapeuten Helpen bij Klachten door een Bekkentorsie

Een bekkenprobleem kan voor veel ongemak en pijn zorgen, vooral tijdens de zwangerschap. Een van deze problemen is een bekkenverdraaiing, ook wel een bekkentorsie genoemd. Het kan leiden tot lage rugpijn, bekkenpijn en andere klachten door een bekkentorsie die het dagelijks leven aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Gelukkig kunnen onze ervaren fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Zeeburg u helpen bij het verlichten van deze klachten en u begeleiden naar herstel.

Wat Is een Bekkentorsie?

Een bekkenverdraaiing, of bekkentorsie, treedt op wanneer het bekken niet in de juiste positie staat. Dit kan gebeuren door verschillende factoren, waaronder:

  • Zwangerschap: Het lichaam van een zwangere vrouw ondergaat talrijke veranderingen, en hormonale schommelingen kunnen de ligamenten versoepelen, waardoor het bekken instabieler wordt.

  • Overbelasting: Overmatig tillen of verkeerde bewegingen kunnen leiden tot een bekkenverdraaiing.

  • Trauma: Een val of ongeluk kan het bekken uitlijnen.

Symptomen van een Bekkentorsie

Een bekkenverdraaiing kan resulteren in verschillende symptomen, waaronder:

  • Lage rugpijn: Pijn in de onderrug is een veelvoorkomend symptoom.

  • Bekkenpijn: De pijn kan zich uitbreiden naar het bekkengebied.

  • Ongemak bij bewegen: Patiënten kunnen moeite hebben met lopen of van positie veranderen.

  • Krampen: Soms kunnen krampachtige gevoelens optreden.

Hoe Fysiotherapie Helpt

Onze ervaren fysiotherapeuten begrijpen de complexiteit van een bekkenverdraaiing en bieden op maat gemaakte behandelingen om de klachten te verlichten. Enkele manieren waarop fysiotherapie kan helpen zijn:

  • Manuele Therapie: Fysiotherapeuten kunnen zachte, handmatige technieken gebruiken om het bekken weer in de juiste positie te brengen.

  • Oefentherapie: Specifieke oefeningen kunnen de spieren rond het bekken versterken en stabiliseren.

  • Houdingsadvies: Fysiotherapeuten kunnen advies geven over de juiste houding en bewegingen om herhaling van de bekkenverdraaiing te voorkomen.

  • Pijnverlichting: Verschillende technieken kunnen worden toegepast om pijn te verminderen.

Ons doel is om u te helpen herstellen van een bekkenverdraaiing en u de tools te geven om herhaling te voorkomen. Uw comfort en welzijn zijn onze prioriteit.

Als u last heeft van een bekkenverdraaiing en op zoek bent naar professionele hulp, neem dan contact op met onze fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Zeeburg. Wij zijn toegewijd aan het bieden van hoogwaardige zorg en begeleiding om u te helpen uw dagelijkse activiteiten zonder pijn te hervatten.

 

https://fysiotherapie-zeeburg.nl/onze-fysiotherapeuten-willen-helpen-bij-klachten-door-een-bekkentorsie/