De winter kan een moeilijke tijd zijn om een gezond dieet vol te houden. Het is koud, donker en de verleiding om meer comfort food te eten is groot. Maar geen paniek: er zijn veel manieren om gelukkig en gezond te blijven in de winter. Een evenwichtige voeding met veel vitaminerijke groenten is essentieel. Wanneer groenten het goedkoopst en meest overvloedig zijn, is het de perfecte tijd om je favorieten in te slaan en nieuwe te ontdekken die je misschien nog niet eerder hebt geprobeerd. Of je nu op zoek bent naar betaalbare, snelle voorbereidingen, manieren om restjes te verlevendigen of eenvoudige manieren om de favoriete groenten te koken zodat ze het hele seizoen goed blijven; in deze gids vind je alles wat je nodig hebt! Wat zijn de beste groenten voor de winter?De meeste groenten smaken het hele jaar door goed, maar er zijn bepaalde soorten die in de winter op hun best zijn. Wortelen zijn bijvoorbeeld oranje en oranje wortelen zijn zoeter en vitaminerijker. Winterbloemkool daarentegen is groter en heeft een neutralere smaak. Aardappelen zijn een hoofdbestanddeel van veel diëten, maar zijn vooral belangrijk in de winter, wanneer ze de enige groenten zijn die niet bevriezen. Maar daarnaast zijn snijbonen, broccoli en prei heerlijke en gezonde groenten die je deze winter echt moet gebruiken.
Gebakken of gegrilde groentenGroenten smaken heerlijk als ze warm, zacht en vol verse smaken zijn. Gebakken groenten zijn geweldig voor stoofschotels en soepen, terwijl gegrilde groenten het beste zijn voor curry’s en roerbakgerechten. Hoewel beide methoden snel en gemakkelijk zijn, heeft grillen meer smaak en een textuur dan bakken. Kies voor beide methoden groenten die stevig en niet overrijp zijn. Voor nog meer smaak kruid je de groente voor het koken met kruiden als rozemarijn, salie, tijm, basilicum en andere specerijen als komijn, kurkuma en paprikapoeder. Van plan om groenten te grillen? Zoek een recept snijbonen wokken en probeer het deze week nog! In soepen en stoofschotelsGroenten zijn een uitstekende bron van zowel vitaminen als mineralen, waardoor ze een uitstekende toevoeging zijn aan soepen en stoofschotels. Ze kunnen rauw worden toegevoegd, of als ze lang genoeg zijn om te roerbakken, kunnen ze in plakjes worden gesneden en gesauteerd met je andere ingrediënten. Je kan van veel groenten makkelijk een soep maken, probeer dus deze winter nog om een snijbonensoep te maken in plaats van de standaard kippen of tomatensoep. Om zo gezond en gelukkig te blijven deze winter!
|