Buitenstopcontact aansluiten

Let bij het aansluiten van externe stopcontacten op het volgende:   Stap 1: Bepaal een locatie Om de locatie van ...

Inhoudsopgave:

Let bij het aansluiten van externe stopcontacten op het volgende:

 

Stap 1: Bepaal een locatie

Om de locatie van buiten uitlaatpunten te bepalen, is het logisch om twee dingen te overwegen. Waar kun je het makkelijkst vertakken en welk deel van de tuin heeft de meeste stroom nodig. In verband met opspattend water moet er ook rekening mee worden gehouden dat het stopcontact minimaal 30 cm boven de vloer wordt geplaatst.

 

Stap 2: boor gaten

Nu kun je het gat boren en de buitenkabel er doorheen halen. Het is het beste om van binnenuit in de voeg te boren om het proces zo schoon mogelijk te maken. Het gat is meestal schoon aan de kant waar het begint. Je moet dus bedenken welke kant het meest opvalt. Het is een goed idee om de boortoren van de boorhamer aan het begin en einde van het gat te gebruiken en tussendoor de slag trap in te schakelen. Hierdoor wordt schade aan de muur beperkt. De truc is om de boor schuin te houden om te voorkomen dat regenwater van buitenaf het gat in loopt.

 

Stap 3: Installeer stopcontacten

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u echt een buitenstopcontact gebruikt dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De socket moet eerst worden gedemonteerd om de gaten te lokaliseren. Met een waterpas kan worden gecontroleerd of het stopcontact goed op de muur is geplaatst. Eenmaal recht kun je de boorgaten aftekenen met een potlood. Gaten moeten worden geboord met steenboor 6. Stekkerdozen moeten worden vastgezet met pluggen en schroeven. Het stopcontact heeft rubberen doorvoertules aan de onder- en bovenkant om de kabel door te laten. De ene is van rubber met gaten. Hier wordt de kabel in het stopcontact getrokken. De andere kant komt er gesloten uit waardoor het stopcontact volledig waterdicht is.

 

Stap 4: Voeg de buitenste schil

Buitenkabels worden door slagvaste buizen geleid en aan de muur bevestigd. Dit kan met een waterpas. Nu moeten we enkele gaten tekenen voor de kabelzadels op deze lijn. Dit is waar de high impact tubing vast komt te zitten. Kabelzadels kunnen worden bevestigd met pluggen en schroeven. Kabels kunnen nu op overtollige lengte worden afgesneden om draden te bevestigen. De buis kan met een ijzerzaag worden doorgesneden en het koord kan er doorheen worden geregen. U kunt deze kabel aan zijn zadel bevestigen en het snoer uit een gat in de muur laten komen.

 

Stap 5: sluit de draden aan

De buitenste schil kan worden gesneden en afgepeld. Je zou drie verschillende draden moeten zien. Deze draden kunnen worden gestript met een draadstripper. Er moet ongeveer 1 cm van elke draad zijn. Het is belangrijk dat de draden op de juiste plek in het stopcontact passen. Externe contactdoos aangesloten.

 

https://elektricien-breda076.nl/
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Elektrische palletwagenservice regio Zaandam

Bent u op zoek naar een betrouwbare elektrische palletwagenservice in de regio Zaandam? ITM-Allround Service, gevestigd in Assendelft, is de specialist die u zoekt. Als

...

Huisvestigingssystemen voor pluimvee: de basis voor succes

Voor pluimveehouders zijn de juiste huisvestigingssystemen voor pluimvee onmisbaar. Deze systemen zijn essentieel voor het creëren van een veilige, hygiënische en efficiënte leefomgeving, waarin jouw

...

Duurzaam een dienbladenwagen kopen voor uw bedrijf

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol bij de aanschaf van transportmateriaal. Wanneer u een dienbladenwagen wilt kopen, is het belangrijk om niet alleen te letten

...

Kassenbouwer met ervaring

R. van der Loos is een ervaren kassenbouwer die niet alleen gespecialiseerd is in het slopen van een kas, maar ook in het opbouwen van

...