Een stinkende riolering, oorzaak en oplossing

Heeft u last van een nare rioollucht in uw huis? Dit is een veel voorkomend probleem waar gelukkig een aantal ...

Inhoudsopgave:

Heeft u last van een nare rioollucht in uw huis? Dit is een veel voorkomend probleem waar gelukkig een aantal oplossingen voor zijn. Meestal is de nare lucht terug te voeren naar badkamers of keukens. Soms kan de geur bestreden worden door een schoonmaakmiddel in de stinkende afvoer te gieten, maar in bepaalde gevallen is dit enkel een tijdelijke oplossing. Heeft u last van een nare lucht en komt u er zelf niet uit? Bel dan gerust met de Loodgieter Amsterdam spoed service. Ook voor Lekkage Amsterdam kunt u naar hetzelfde nummer bellen.

Oorzaken en oplossingen

Verschillende oorzaken kunnen een nare rioollucht de woning laten binnendringen. Hieronder bespreken we welke mogelijke oorzaken er zijn en hoe deze problemen zijn op te lossen.

  1. Ontbrekende bodemventilatie: De manier om een vieze lucht van afvalwater te voorkomen, is om er voor te zorgen dat opgeloste zuurstof de bodem van het afvalwater bereikt. Door het zuurstofgehalte in het afvalwater te verhogen zal dit de lucht van het water onder controle houden. Dit komt omdat door een hoger zuurstofgehalte de anaerobe spijsvertering vertraagd wordt. Een hoger zuurstofgehalte in het afvalwater kan bereikt worden door het afvalwater effectief te laten circuleren, omdat dit de geurvrije aerobe spijsvertering bevordert.In huis dringt de geur van rioolwater vaak de woningen binnen omdat er een bodemventilatiebuis ontbreekt, ook wel stankpijp genoemd. Door het plaatsen van zo een pijp wordt de vieze lucht afgegeven aan de bovenkant van de pijp, in plaats van dat de lucht de woning binnendringt. Voor de meeste woningen is de montage van een luchtinlaatklep voldoende. Heeft u echter een woning met een eigen septic tank of rioolwaterzuiveringsinstallatie, dan zult u een bodemventilatiebuis moeten laten monteren omdat u niet op het net bent aangesloten.
  2. Bodemventilatiebuis verstopt: Soms raakt de bodemventilatiebuis verstopt, bijvoorbeeld door een vogelnest. Dit probleem is makkelijk op te lossen door de oorzaak van de verstopping te laten verwijderen.
  3. Verdampt opvangwater: Water in de sifon van een bad of gootsteen dat nauwelijks wordt gebruikt kan gaan verdampen. Hierdoor komen stinkende gassen vrij in de buis en in uw woning. Dit is echter gemakkelijk op te lossen door iedere week water in de afvoer te gieten, of een kopje azijn met een kwart kopje zuiveringszout.
  4. Bodemventilatiebuis te klein: Wellicht is er een te kleine bodemventilatiebuis gemonteerd of een met een belemmerende kap. De oplossing is om een grotere buis te laten plaatsen.
  5. Bodemventilatiebuis eindigt op het dak: Vaak stoten dit soort bodemventilatiebuizen gassen uit door het dak. Soms kan stinkend waterstofsulfide terug in de woning lekken. Als u hier last van heeft kan een loodgieter een ander ventilatiesysteem monteren.
  6.  Bodemventilatiebuis bij het raam: Is de bodemventilatiebuis te dicht bij het raam gemonteerd, dan kan een bepaalde windrichting er voor zorgen dat de stinkende gassen door het raam binnendringen. Dit kan ook door de loodgieter opgelost worden door een ander ventilatiesysteem te monteren.
  7. Ontbrekende kap of ontluchtingsdop: Als een kap of ontluchtingsdop ontbreekt kan de vieze lucht het huis binnendringen. De oplossing is om een speciale ventilatieopening te plaatsen.

 

Loodgieter Amsterdam

Komt u er na het lezen van dit artikel nog steeds zelf niet uit? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Loodgieter Amsterdam spoed service. Op dit nummer kunt u ons ook bereiken voor Lekkage Amsterdam.

https://www.loodgieter-amsterdam.net/
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Deurbeslag voor een buitendeur: de kracht van materiaalkeuze

Bij de keuze van deurbeslag voor een buitendeur speelt materiaal een belangrijke rol in zowel de uitstraling als de duurzaamheid van je woning. Hout zorgt ...

Optimaliseer uw stofzuiger met nieuwe onderdelen

Er komt een moment dat uw stofzuiger niet meer zo efficiënt schoonmaakt als voorheen. Dit is vaak het teken dat bepaalde onderdelen van uw stofzuiger ...

Het kiezen van het juiste hoeslaken voor een matras van 90×200

Het kiezen van het perfect passende hoeslaken voor je matras is essentieel voor een goede nachtrust. Een matras van 90×200 is een standaardmaat voor een ...

Welk ontsmettingsmiddel moet ik gebruiken?

In de afgelopen jaren hebben we allemaal een grotere nadruk gelegd op hygiëne en het belang van het schoonhouden van onze omgeving. Dit geldt vooral ...