Fiets leasen zonder gedoe

Besluit je om een fiets te gaan leasen via een fietsplan bij je werkgever? Dan is het slim om de ...

Inhoudsopgave:

Besluit je om een fiets te gaan leasen via een fietsplan bij je werkgever? Dan is het slim om de voor- en nadelen te weten. Er is namelijk een nieuwe leaseregeling, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om naar je werk te fietsen en je fiets te leasen voor een bepaald bedrag per maand. Het is toch veel gezonder om de fiets te pakken naar je werk in plaats om met de auto te gaan?

 

Wat zijn de voordelen van een fiets leasen?

E-bike zijn tegenwoordig helemaal hip en trendy en je ziet ze veel op straat. Maar een e-bike kan best een aardige investering zijn als je het bedrag in één keer moet betalen. Wil je een fiets gaan leasen dan hoef je dit grote bedrag niet direct op te hoesten. Naast dat je in gedeelte betaalt heb je bij het leasen van een fiets niet te maken met onderhoud- en reparatiekosten. Daarnaast is de fiets ook nog eens verzekerd.

 

Er zijn nog meer voordelen bij een fiets leasen Als je een fiets gaat leasen dan wordt het bedrag wat je moet betalen voor de fiets opgeteld bij je inkomen. Je betaal hierover belasting. Voor een fiets is dat 7% van de waarde. Een normale fiets gaat je dan enkele euro’s per maand kosten. Een ander voordeel van de leaseregeling is dat het een stuk minder ingewikkeld is. Het is niet meer nodig om de exacte aantal kilometers voor het privé gebruik mee te rekenen en bij te houden. Dit alles maakt het heel interessant om een fiets te leasen. Relatief goedkoop, geen onderhoudskosten en je hoeft het aantal kilometer voor privé gebruik niet mee bij te houden. Klinkt mooi toch?

 

Wat zijn de nadelen van een fiets leasen?

Klinkt mooi, maar er zijn ook nadelen als je besluit een fiets te leasen. Je raakt namelijk je reiskostenvergoeding kwijt op de dagen wanneer je met de fiets naar je werk gaat. De ANWB noemt dit het addertje onder het gras. Als je normaal gesproken weinig reiskostenvergoeding hebt is dat niet erg, maar bij sommige kan deze vergoeding oplopen tot honderden euro’s. Dat betekent dat je dat bedrag dus misloopt, terwijl wel gewoon de jaarlijkse bijtelling hoort te betalen.

Komt iedere werknemer in aanmerking voor een lease fiets?

Helaas komt niet iedere werknemer in aanmerking om een fiets te leasen. De werkgever bepaalt namelijk. Sommige werkgevers bieden andere fietsplannen aan via bijvoorbeeld de werkkostenregeling. Bij deze regeling mag je werkgever 1.2% van jouw loon besteden aan belastingvrije extraatjes. Zodoende kun je een vergoeding krijgen waar geen belasting betaald over hoeft te worden.

Tags:
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

De minimalistische aanpak: Verhoog je stijl met slanke schoenvetersloten

In een wereld die vaak overdaad viert, is het verfrissend om een minimalistische benadering van stijl te omarmen. Slimline elastische veters zijn de onbezongen helden ...

De beste hindernis voor paardensport laat u hier maken

Het vinden van de perfecte hindernis voor paardensport is essentieel voor elke manege of paardensportbedrijf. Heritage Products begrijpt dit als geen ander en biedt een ...

Sportartikelen en winkels

Je bent op zoek naar de juiste sportartikelen die bij je persoonlijke stijl en behoeften passen. Een vechtsporten winkel biedt je een uitgebreide keuze aan ...

EMS sport en de innovatieve technologie van Symbiont

Elektro Musculaire Stimulatie (EMS) sport is een revolutionaire trainingsmethode die de fitnessindustrie stormenderhand verovert. Met behulp van geavanceerde technologieën zoals het EMS-apparaat van Symbiont kunnen ...