Nieuw kookboek met worstenbrood recepten

Hij ligt in de winkel, een spiksplinternieuw bakboek met worstenbrood recepten. Voor de liefhebber, want ik snap best dat lang ...

Hij ligt in de winkel, een spiksplinternieuw bakboek met worstenbrood recepten. Voor de liefhebber, want ik snap best dat lang niet iedereen houdt van worstenbrood, en dus geen enkel belang heeft bij worstenbrood recepten. Toch is er absoluut belangstelling voor de worstenbrood recepten, juist omdat er nogal wat verschillende recepten zijn, en het leuke is dat een aantal hiervan nooit openbaar zijn gemaakt. ER zijn worstenbrood recepten die het kookboek van oma nooit hebben verlaten, het waren geheime familierecepten. En dat wilde de familei, of oma, en later haar dochter, kleindochter, graag zo houden. Maar zodra de echte liefhebbers er niet meer zijn worden de worstenbrood recepten openbaar. En komen ze in een modern bakboek. De recepten worden in de originele versie weergegevn, maar er kan ook een moderne variant van de originele recepten worden gemaakt, met gezondere ingrediënten, die hedendaags meer gebruikt worden.

Is er belangstelling voor die recepten?

Blijkbaar wel. Er wordt heel wat afgebakt in Nederland. Er wordt zelfs een heel tv-programma aan gewijd, dat weken duurt. Ook in het buitenland zijn verwoede bakkers en baksters, die soms met het schaamrood op de kaken hun brouwsels en baksels aan een jury moeten laten zien en moeten laten proeven. En dat terwijl ze beseffen dat hett daadwerkelijk misbaksels zijn. Vreselijk moet dat zijn. Maar, het is hun eigen keuze om mee te doen aan zo’n race. Soms win je wat, soms verlies je wat.

Maar, er is dus wel degelijk belangstelling voor oudhollandse recepten. Het doet ons denken aan die goede oude tijd, toen alles nog goed was. Hmm. Nou, dat was het volgens mij helemaal niet. In ieder geval echt niet altijd. Het eten was echt niet altijd zo gezond. Maar, we deden wel veel zwaarder lichamelijke arbeid, dus we hadden vooral maagvulling nodig.

 

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Eten en drinken

Irish Moss: Een Verborgen Schat uit de Zee

Irish Moss: Een Verborgen Schat uit de Zee In de wereld van superfoods zijn we gewend geraakt aan namen zoals chiazaad, spirulina, en matcha. Maar

Eten en drinken

Het Belang van Koffiemachines voor Bedrijven

Koffie is een onmisbaar onderdeel van het dagelijkse leven in veel bedrijven. Het biedt niet alleen een boost van energie, maar speelt ook een belangrijke

Eten en drinken

Ontdek de wereld van de eierboer

Als je op zoek bent naar verse, lokaal geproduceerde eieren, dan is de eierboer de perfecte bron voor jouw behoeften. De eierboer staat garant voor

Eten en drinken

De essentie van lekker typisch Frans eten

Typisch Frans eten is een symbool van gastronomische excellentie, een perfecte mix van smaak, traditie en innovatie. Deze keuken, bekend om zijn verfijning en diepgang,

Eten en drinken

Innovatieve bedrijfscatering in regio Rotterdam

In het hart van de bedrijvigheid van regio Rotterdam, speelt bedrijfscatering een cruciale rol in het dagelijkse kantoorleven. Vooral in deze dynamische tijden is het

Eten en drinken

De zoetheid van snoep online kopen

In de wereld van vandaag is het gemak van snoep online kopen een ware zegen voor liefhebbers van zoetigheid. Stelt u zich eens voor: vanuit