5-S Webgids
Image default
Eten en drinken

Pasta foodtruck uitzoeken

Pasta Foodtruck uitzoeken

Een pasta foodtruck valt op elk evenement in de smaak. Wie houdt er namelijk niet van echt Italiaanse pasta? Met een pasta foodtruck wordt een waar stukje Italië op locatie gebracht. Daarom is het zeker een toevoeging aan elk bedrijfsfeest, catering of festival. Een pasta foodtruck klinkt heel mooi, maar hoe zoek je de juiste uit voor je evenement? Hieronder een aantal tips:

1. Grootte

Het is belangrijk om als eerst te kijken naar de totale oppervlakte die de pasta foodtruck inneemt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat ie te groot is en niet op je evenement past. Daarentegen wil je ook niet hebben dat je pasta foodtruck te klein is en over het hoofd gezien wordt. Daarom raden we meestal een pasta foodtruck van gemiddeld rond de 17,5m2 en 25m2 aan.

2. Afzetsnelheid

Dit gaat over hoeveel pasta’s een foodtruck binnen een bepaalde tijd kan bereiden. Waarom is dit belangrijk? Omdat je gasten op je evenement over het algemeen op hetzelfde moment avond willen eten. Dit leidt tot een plotselinge overweldigende drukte, waardoor het belangrijk is om de rij zo snel mogelijk weg te werken. Zo zijn er foodtrucks die wel tot 600 traditionele pasta’s per uur kunnen bereiden. Hiermee kunnen zoveel mogelijk gasten tegelijkertijd van een warm pasta’tje voorzien worden. 

3. Kwaliteit

Niet onbelangrijk. Misschien wel het belangrijkste. Want wat is er uiteindelijk belangrijker dan de smaak en kwaliteit van de pasta’s? Liefde gaat immers door de maag, zeggen ze ook wel. Wokbakjes met droge pasta en een kwak saus er over, kunnen echt niet meer. En toch is dit helaas nog veels te vaak te zien in de eventcatering. Ga in plaats daarvan voor een echte italiaanse huisgemaakte pasta, bereid door ervaren italiaanse koks. Zoals het hoort natuurlijk

4. Looks

Stel je voor; het heeft veel tijd en moeite gekost, maar je evenement ziet er echt helemaal top uit. Je bent tevreden totdat je toch iets opvalt; een doorn in het oog. Ja, we hebben het over die ene lelijke, verouderde en verwaarloosde uitziende foodtruck. Als een rotte appel in de mand. Naast dat dit afdoet van de afstraling van je evenement, zullen mensen ook minder geneigd zijn daar iets te eten. Dit leidt tot hongerige mensen en het is zonde van het geld. Let daarom ook op de looks van de pasta foodtruck en of het aansluit bij de uitstraling van je evenement. 

Extra: Veiligheid & Hygiëne

Zorg ervoor dat de foodtruck volledig brandweer & HACCP gekeurd is en voldoet aan alle veiligheidseisen. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een voedselveiligheidssysteem die voorkomt dat de veiligheid van het eten in gevaar komt. 

 

https://www.pizza-amici.nl/pasta-foodtruck/