5-S Webgids
Image default
Eten en drinken

Rundvlees BBQ met rookhout

Rund barbecue met rookhout

Eigenlijk is een goed stuk rundvlees onmisbaar bij een barbecue. De meest bekende is natuurlijk de biefstuk, maar die kunnen we ook weer onderverdelen in verschillende soorten biefstuk. Biefstuk op de barbecue kan zijn tournedos, de meest zachte soort biefstuk. Entrecote is rundvlees wat op de barbecue kan en is te herkennen aan de vetrand die erboven loopt. Deze vetrand kun je eventueel nog krokant bakken op de barbecue. Rib-eye is rundvlees voor de barbecue wat iets vetter is dan andere soorten biefstuk, rib-eye is te herkennen aan het vet ‘oogje’ wat in de biefstuk zit.

Alternatieven naast biefstuk

Dan zijn er nog alternatieven rundvlees wat je als biefstuk kunt bakken zoals kogelbiefstuk of diamanthaas. Deze stukken rundvlees zitten wat lager in het rund waardoor ze een iets minder mals zijn dan de rest. Rundvlees wat op de barbecue kan zijn bijvoorbeeld ook short ribs. Deze short ribs hebben wel een lange bereidingstijd maar zijn zeker de moeite waard. In combinatie met een stukje whisky rookhout krijgt dit stuk rundvlees een heerlijke smaak op de barbecue. Ook de bavette rollade is een populair stuk rundvlees wat op de barbecue bereid kan worden. Deze snij je in en beleg je als een soort carpaccio om de bavette vervolgens dicht te rollen met rolladetouw. Deze gaar je vervolgens op de barbecue tot de gewenste gaarheid. Ook kunnen er stoofpotten gemaakt worden van rundvlees op de barbecue, denk eens aan boeuf bourguignon of een heerlijke goulash. Gebruik hiervoor riblappen op de barbecue. De mogelijkheden met rundvlees op de bbq zijn eindeloos en extra lekker te maken met een stuk rookhout. Probeer het bijvoorbeeld eens met rookmot.

https://goedkoop-rookhout.nl/