5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Voordelen van Chiropractie om uw kwaliteit van leven te verbeteren

Chiropraxie is een snel groeiende trend geworden die gericht is op de diagnose en behandeling van mechanische aandoeningen van het bewegingsapparaat, maar het is voor veel gebruikers nog een onbekende praktijk, aangezien een groot percentage van de bevolking last heeft van bot- en spierpijn.

 

Deze techniek bevordert een verbetering van de biomechanische disfuncties van het lichaam en biedt een nieuwe ervaring voor uw gezondheid en welzijn.

Chiropractie Nijmegen en de voordelen voor uw gezondheid

De chiropractor werkt met zijn handen, maar concentreert zijn werk op de wervelkolom en beschermt daarbij het ruggenmerg, het communicatiekanaal tussen de hersenen en de rest van het lichaam. De chiropractor is dus de professional die gespecialiseerd is in het zenuwstelsel en de wervelkolom.

 

Chiropractie Nijmegen probeert het probleem bij de wortel aan te pakken en behandelt geen symptomen of ziekten. Door een specifieke aanpassing van de wervelkolom, een snelle en precieze beweging, probeert de chiropractor de uitlijning en de beweging van de wervels te herstellen, zodat het zenuwstelsel vrij is van storingen en ons hele lichaam op volle capaciteit functioneert.

1. Helpt de lichaamshouding te verbeteren

Als u lang in een slechte houding blijft, ontstaan er wervel subluxaties. Deze zijn het gevolg van gewoonte-activiteiten zoals sporten, vele uren op kantoor zitten, huishoudelijke taken, trauma’s, enz. Dankzij de voordelen van chiropractische zorg wordt de normale uitlijning van de wervelkolom hersteld. Daarom zult u zich veel beter voelen als u een goede houding aanneemt.

2. Helpt de pijn op natuurlijke wijze te verminderen

Chiropractie Nijmegen is een manuele techniek die de wervelkolom en het zenuwstelsel helpt corrigeren. Het opheffen van blokkades in de gewrichten neemt de druk van de zenuw weg en kan de pijn verlichten.

3. Vermindert de kans op spiercontracturen

Spiercontracturen zijn meestal de belangrijkste redenen voor rugpijn. Een slechte houding of overmatig gebruik van de mobiele telefoon zijn veel voorkomende gewoonten die deze aandoening kunnen veroorzaken. Om ze te corrigeren, is een massage niet genoeg om de spanning te helpen verlichten. Daarom is het raadzaam om naar een chiropractor te gaan voor een volledige behandeling van het probleem.

4. Bevordert betere fysieke prestaties

Chiropractische behandeling kan bij elke sport worden toegepast. Het draagt bij tot de verbetering van de spierspanning en helpt het uithoudingsvermogen te vergroten. Dankzij aanpassingen van de wervelkolom en het zenuwstelsel reageert het lichaam beter op fysieke eisen. Het kan ook de ideale methode zijn om toekomstige blessures te voorkomen.

5. Vergemakkelijkt de strijd tegen stress

Wanneer we ons gestrest voelen, worden onze spieren gespannen, vooral die van de wervelkolom, de nek en het hoofd. Als u voortdurend last hebt van stress, is het belangrijk dat u die leert beheersen. Chiropractie verbetert de werking van het zenuwstelsel. Bovendien, als u minder spierpijn heeft, slaapt u waarschijnlijk beter.

6. Verhoogt de flexibiliteit

Minder spiercontracturen en betere beweging in uw gewrichten betekent meer flexibiliteit. Uw chiropractor kan u enkele aangepaste stretchoefeningen aanraden om de elasticiteit van uw spieren te verbeteren.

Welke symptomen kan een chiropractische behandeling behandelen?

Aandoeningen van de wervelkolom vormen het grootste gezondheidsprobleem in de moderne samenleving en de volksgezondheid, aangezien 60-80% van de bevolking op enig moment in zijn leven rugklachten zal krijgen. Zij vormt de grootste sociale en economische last door de hoge chroniciteit en langdurige arbeidsongeschiktheid die gepaard gaan met hoge kosten voor gezondheidszorg en productiviteitsverlies.

 

Hoofdpijn, nek- en lendenpijn zijn enkele van de aandoeningen die de meeste ziekte en invaliditeit veroorzaken. In die zin is chiropraxie doeltreffender dan andere modaliteiten als het gaat om de behandeling van lage rug- en nekpijn.