5-S Webgids
Image default
Horeca

Waarom heb je een turbo oven horeca nodig?

In een horecagelegenheid moet je ook snel een eenvoudig eten kunnen klaarmaken of kunnen opwarmen en daarom is de turbo oven horeca ook de beste keuze. Deze ovens zijn vergelijkbaar met de heteluchtoven, maar deze kunnen eten veel sneller verhitten. Dat is te danken aan het feit dat de verwarmingselementen voor de ventilator zijn geplaatst. Zo is de lucht al heet voordat het in de oven wordt geblazen. Sommige modellen kunnen zelfs tot 10 keer sneller verwarmen dan de normale heteluchtoven. Wil je meer over turbo ovens weten? Lees dan snel verder.

Verschillende modellen verkrijgbaar

Een turbo oven horeca is in verschillende uitvoeringen te bestellen en de keuze die je maakt is deels afhankelijk van de capaciteit die je nodig hebt en natuurlijk ook van hoeveel ruimte je hebt om de oven te plaatsen. Er zijn wel kleinere als grotere modellen verkrijgbaar, maar het is zonde om ruimte op te offeren als je de oven incidenteel of veel minder gebruikt. Dan zou je met een kleiner model al goed uit de voeten kunnen. Een ander bijkomstig voordeel is dat kleinere modellen ook iets goedkoper zijn dan de grotere exemplaren.

Efficiënt werken met een turbo oven horeca

Met een turbo oven horeca heb je een multifunctionele oven in huis, want je kunt er zowel gerechten mee klaarmaken als mee afwerken of opwarmen. Je kunt ook heel efficiënt werken door meerdere gerechten tegelijk te bereiden en te verwarmen. Vooral de grotere exemplaren hebben meerdere etages en zo kun je dus verschillende schalen en gerechten in de oven plaatsen. Een groot voordeel is dat door het speciale verwarmingselement de warme ook lucht ook goed en gelijkmatig wordt verdeeld. Dus je moet ook goed je best doen om voedsel te laten aanbranden.

De materialen van een turbo oven horeca

Een turbo oven horeca is een stevige oven die je ook jarenlang kunt gebruiken als je de over ook goed onderhoudt. Goed reinigen is dus belangrijk wanneer je deze ovens gebruikt. De behuizing van turbo ovens worden doorgaans van duurzaam RVS gemaakt. Die minder gevoelig zijn voor vocht, kou en hitte. Ook beschadigingen treden minder snel op. Het interieur is vaak geëmailleerd dat de goede werking van de oven garandeert.

Bakken, braden, grillen en opwarmen

Een turbo oven horeca kun je voor vrijwel alles gebruiken. Of je nu een verse appeltaart wilt bakken, een kippetje wilt braden of een mooi stuk vlees wilt grillen. Doorgaans heb je ook de mogelijkheid om met de ovengerechten weer op te warmen. Ideaal als je even een aantal roosters vol met gerechten nog even warmer wilt maken voordat het wordt uitgeserveerd. Een goed alternatief zou natuurlijk de standaard heteluchtoven voor de horeca zijn, maar wees jezelf er wel van bewust dat deze veel trager werken dan een turbo oven van HorecaRama. Daar is niets mis mee, maar als je veel eten in korte tijd moet bereiden is de turbo variant wel de betere keuze. Op het gebied van duurzaamheid is er weinig verschil, want ook heteluchtovens voor de horeca worden doorgaans van stevige materialen, zoals RVS gemaakt.